Updates

Een webshop of toch een website met betaallinks?

Je herkent het vast wel, je hebt een idee om een webshop te starten om online producten te gaan verkopen. Natuurlijk helpen wij jou graag met een webshop, maar is dit wel de ideale oplossing? Wij inventariseren en adviseren jou graag om de juiste keuzes te maken.

Online producten verkopen

Je wilt online producten gaan verkopen, dan denk je al snel aan een webshop. Maar een webshop is niet altijd de beste oplossing om online producten te verkopen. En daarbij komt ook dat er verschillende soorten webshops zijn. Wij noemen dit het back-end systeem achter de webshop, een systeem waarmee de webshop beheert kan worden. Elke soort webshop heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke soort webshop past bij jou? En is er ook een andere oplossing in plaats van een webshop?

Soorten webshops

Zoals we net al hebben verteld noemen wij dit het back-end systeem achter de webshop. Hiermee wordt de webshop beheert. Voordat er besloten wordt op welk systeem de webshop gebouwd zal worden, adviseren wij graag om hier eerst goed onderzoek naar te doen. Het is namelijk erg zonde als er een verkeerde keuze hierin wordt gemaakt en later blijkt dat de webshop compleet opnieuw gebouwd moet worden. Stel jezelf daarom kritische vragen en onderzoek de mogelijkheden, of vraag advies van een specialist. Welke wensen zijn er voor de webshop? Moet er een koppeling gebouwd worden of wordt er gebruik gemaakt van een uitgebreid filter? Dit zijn een aantal punten waarop je de keuze voor een back-end systeem moet baseren.

Andere oplossingen voor een webshop?

Jazeker, je las het goed. Er is niet altijd een webshop nodig voor het verkopen van online producten. Een webshop is vaak een grote investering, omdat dit deze systemen zeer uitgebreid zijn met veel standaard functies. Maar zo’n uitgebreid systeem is niet altijd nodig om producten online te verkopen. Daarvoor kunnen we ook gebruik maken van nieuwe technieken zoals het automatisch creëren van betaallinks achter een bestelformulier. Deze oplossing is zeer geschikt voor websites waarop 1 product tegelijk wordt besteld. Denk hierbij aan online inschrijvingen, cursussen, boeken/ebooks en dergelijke.

betaallink

Voor- en nadelen van een website met betaallinks

Voordelen:
– Snel en gemakkelijk te implementeren in een website.
– Stuk voordeliger dan een webshop.
– Geen extra onderhoudswerkzaamheden t.o.v. een website.

Nadelen:
– Geen winkelwagen, dus één product tegelijk afrekenen.
– Afhankelijke van externe partijen zoals Molli, Plink etc.
– Geen administratieve functies zoals voorraadbeheer, pakbon, facturatie etc.
– Meer handmatige handelingen.

Heb je ook een tof concept waarbij je online producten wilt verkopen? En wil je advies over hoe je dit het beste kunt doen? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in.

Ik maak liever een afspraak

Neem dan gerust eens contact op met Boyd,
dan plannen we samen een afspraak.