Updates

Online marketing voor jouw (franchise) onderneming

Ben jij een franchise ondernemer en worstel jij ook met je online marketing? Wees gerust, je bent niet de enige. Veel retailers hebben moeite om lokale en landelijke marketing goed op elkaar af te stemmen. In dit artikel vertellen we hoe je optimaal gebruik kunt maken van verschillende online marketing mogelijkheden.

Waarom is online marketing ingewikkeld voor franchisenemers?

Online marketing is voor franchisenemers ingewikkeld omdat franchise formules anders in elkaar steken dan andere bedrijfsvormen. De zelfstandige ondernemers moeten zich houden aan bepaalde regels van de franchise formules en het DNA wat is opgebouwd. Vaak is een franchiseformule gericht op het grote publiek en dit maakt het voor een franchisenemer lastig om doelgericht en lokaal marketing te doen.

Franchise eigen website

Een lokale website

Wanneer een franchiseformule het toestaat om een eigen website op te zetten, maak hier dan ook optimaal gebruik van. Je kunt jouw klanten voorzien van persoonlijke en lokale informatie over jouw onderneming. Zo kun je bezoekers van de website kennis laten maken met jou, het team, jouw werkwijze en de diensten die je aanbiedt. Daarnaast kun je ook lokale informatie zoals contactgegevens, routebeschrijving en openingstijden tonen. Met een eigen website kun jij jouw klanten dus doelgericht bereiken en hen voorzien van relevante informatie.

Hebben wij je al overtuigd om een eigen website op te zetten voor jouw franchise onderneming? Lees meer over maatwerk websites of lees rustig door.

Jouw website op de landelijke website

Een goede franchise organisatie heeft natuurlijk ook een landelijke overkoepelende website. Wanneer het mogelijk is, zou jouw eigen website ook vermeld moeten worden op de landelijke website. Probeer dit dan ook voor elkaar te krijgen.

Waarom? De landelijke website zal veel bezoek krijgen, omdat er een groter marketingbudget is. Profiteer daarom optimaal mee van het marketingbudget waar ook jij aan bijdraagt. Daarnaast heeft het creëren van backlinks (links naar jouw website vanaf een andere website) een positief effect op de zoekresultaten in zoekmachines. Dit wordt ook wel SEO genoemd, oftewel Search Engine Optimalisation.

Maak optimaal gebruik van SEO

Lokale websites worden goed geïndexeerd in Google. Wanneer jij dus een eigen website opzet, is de kans groot dat je lokaal hoger in de zoekresultaten opduikt dan de overkoepelende landelijke website. Maak hier dan ook optimaal gebruik van om online meer klanten te bereiken.

Om hoger in de zoekresultaten te verschijnen moet jouw website natuurlijk wel goed vindbaar zijn. Dit kun je voor elkaar krijgen door:
1. Jouw website te voorzien van voldoende unieke, relevante en opvallende content.
2. Links naar relevante content op websites van anderen.
3. Maak gebruik van social media en goede content en betrokkenheid. Zoekmachines indexeren namelijk ook op aanwezigheid en engagement op social media.
4. Jouw website moet goed gebouwd zijn zodat zoekmachines de website kunnen indexeren.
5. Plaats voldoende specifieke lokale content die lokale zoekopdrachten ondersteunt.

En zo zijn er nog veel meer punten waaraan jouw website moet voldoen om organisch goed gevonden te worden in zoekmachines. Wij houden rekening met SEO bij het bouwen van een website. Ontdek onze werkwijze

Doelgericht betaald adverteren

Wanneer je een eigen website hebt, kun je ook lokaal online adverteren. Je kunt heel doelgericht te werk gaan met online adverteren daardoor ook enorm succes behalen. Lokaal en doelgericht adverteren heeft vaak meer succes dan landelijke campagnes.

Wil je ook een succesvolle campagne starten? Wij kunnen je helpen.

Lokaal social media

Maak eigen social media pagina’s aan voor verschillende platforms zoals Facebook, LinkedIn en/of Instagram. Denk goed na welk platform bij jouw organisatie en doelgroep past, dit kunnen natuurlijk ook meerdere platforms zijn. Door een eigen bedrijfspagina te creëren kun je jouw klanten voorzien van relevante content.

Ook voor het creëren van content voor social media is niet makkelijk, er moet een strategie achter zitten. Helaas komt de betrokkenheid op social media niet aanwaaien. Ook hier kunnen wij je mee helpen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Social media

Ben jij ook een franchisenemer en wil je doelgerichter online marketing doen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Laat een berichtje achter en kom eens een keer sparren met ons.

Ik maak liever een afspraak

Neem dan gerust eens contact op met Boyd,
dan plannen we samen een afspraak.