Heeft jouw website al een
SSL certificaat?

Een professionele website maakt gebruik van SSL. Dit zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden worden en geeft de bezoeker extra vertrouwen.

Dit wil ik
Heeft jouw website al een<br />
SSL certificaat?

Ga jij verder met zoeken op een website wanneer je melding krijgt dat de website niet veilig is? Waarschijnlijk niet. Het is daarom noodzakelijk om jouw website te voorzien van een SSL certificaat. Wij adviseren jou graag bij het kiezen van de juiste.

Wat is een SSL certificaat?

Gegevens beveiligen op jouw website.

Een SSL certificaat is een bestand dat ervoor zorgt dat vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden over het verstuurde webverkeer. Dit wordt gedaan zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden door derden. Bij webverkeer moet je hier denken aan gegevens die bijvoorbeeld verstuurd worden via een contactformulier of login- en betalingsgegevens.

Voor de jouw domein (URL) komt met groen slotje met HTTPS te staan in plaats van HTTP, zodat al jouw bezoekers zien dat jouw website voorzien is van een SSL certificaat. Er zijn verschillende certificaten in omloop. Zo kun je ook kiezen voor uitgebreide certificaten zodat bezoekers van jouw website een groene balk zien met jouw bedrijfsnaam. Zo weet een bezoeker direct met wie hij of zij te maken heeft. En dit wekt uiteraard vertrouwen.

De technische uitleg

Technische praat

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL maakt gebruik van het https-protocol van de browser wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.

Beveiliging website

Straalt professionaliteit en betrouwbaarheid

Een extra beveiliging voor de gegevens van jouw bezoekers op jouw website

Draagt bij aan een hogere ranking op Google, dus betere vindbaarheid

Een advies van specialisten om jouw website van het juiste certificaat te voorzien

Welke SSL certificaten zijn er beschikbaar?

Een advies van de specialist

Er zijn meerdere soorten SSL certificaten te koppelen aan een website. De beveiliging is verder gelijk, maar de toepassing en weergave kan verschillen. Hieronder vind je de meest gebruikte vormen terug.

Domain validation (DV)

Een certificaat met domeinvalidatie is een certificaat waarbij alleen de domeinaamhouder wordt gecontroleerd. Door het ontbreken van bedrijfsgegevens is dit type vooral geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden, maar waarbij de identiteit van de website minder belangrijk is. Denk hier bijvoorbeeld aan een niet-publieke website zoals een intranet.

Organisation validation (OV)

Bij een certificaat met organisatie validatie worden alle bedrijfsgegevens zorgvuldig gecontroleerd en hierin opgenomen. De bezoekers van een website kunnen deze gegevens inzien en krijgen zo meer vertrouwen in de veiligheid van uw website en organisatie. Dit certificaat is aan te raden voor de meeste publieke websites.

Extended Validation (EV)

Een SSL certificaat met uitgebreide validatie is aan te bevelen aan financiële instellingen en webshops. Alle (bedrijfs)gegevens worden volgens uitgebreide richtlijnen gecontroleerd. De bezoekers van een website met een certificaat met uitgebreide validatie krijgen een groene adresbalk te zien, waardoor uw website meer vertrouwen uitstraalt.

Het is belangrijk om de juiste SSL beveiliging te kiezen. Kies een certificaat die bij jouw website en organisatie past. Heb je beveiliging nodig voor één domeinnaam of voor meerdere domeinnamen? Wil je extra vertrouwen genereren bij klanten? Deze factoren moet je meenemen bij het kiezen van de juiste SSL. QuickOnline helpt je graag in het adviseren om een geschikt certificaat te kiezen voor jouw website.

Waarom een SSL certificaat?

Veiligheid, vertrouwen en professioneel

Een SSL certificaat is de nieuwe standaard vereisten voor een website. Ga jij verder met zoeken op een website wanneer je melding krijgt dat de website niet veilig is? Waarschijnlijk niet. Het is daarom noodzakelijk om jouw website te voorzien van een SSL certificaat.

Veiligheid: Gegevens op jouw website worden versleuteld waardoor de bezoekers veilig gegevens kunnen versturen.

Vertrouwen: Jouw website krijgt een groen slotje met “veilig”. Dit wekt vertrouwen op bij jouw bezoekers.

Professioneel: Jij hebt jouw zaken goed geregeld voor jouw website bezoekers. Dit is toch een minimale vereisten voor een professionele website?

Hoger in Google: Een SSL draagt ook bij aan een hogere ranking in Google, jouw website is dus beter vindbaar.

Veelgestelde vragen

Vragen? Check eerst hier voordat je het ons vraagt.

Is het op elke website mogelijk om een SSL certificaat te activeren?

Ja! Wij kunnen elke website voorzien van een SSL certificaat.

Wanneer en waarom heb ik een SSL certificaat nodig?

Alle website hebben een SSL certificaat nodig. Veel browser stellen dit tegenwoordig verplicht aan websites, anders krijgt jouw website een “niet veilig” melding. Het is nodig om gegevens van bezoekers veilig te verzenden over het webverkeer. Zo zorgt een SSL certificaat ervoor dat de verstuurde gegevens versleuteld worden.

Kost een SSL certificaat geld?

Nee, vanuit Google wordt een gratis SSL certificaat aangeboden “Let’s Encrypt”. Dit certificaat is voor veel websites al voldoende om te activeren, maar wil je een stapje verder gaan en gebruik maken van een professioneel certificaat? Dan adviseren wij om jouw website te voorzien van een uitgebreid certificaat. En ja, deze kosten wel geld.

Kan ik zelf mijn website voorzien van een SSL certificaat?

Meestal wordt dit gedaan door de hostingpartij. Maar soms kun je via het control panel van jouw hosting een SSL certificaat activeren.

Hoelang is een SSL certificaat geldig?

Deze is geldig totdat deze wordt opgezegd. Wij hanteren één maand opzegtermijn.

Ik maak liever een afspraak

Neem dan gerust eens contact op met Boyd,
dan plannen we samen een afspraak.